Kenniscentrum

Wat is een bio-ethanol haard?

WAT IS BIO-ETHANOL?

Modern en milieuvriendelijk

Wat is bio-ethanol eigenlijk? Een bio-ethanol haard is een moderne en milieuvriendelijke alternatieve vorm van verwarming die steeds populairder wordt. 

In tegenstelling tot andere haarden of kachels die gebruik maken van bijvoorbeeld hout, maken de haarden van Icon Fires gebruik van bio-ethanol als brandstof. Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof die wordt gemaakt van biomassa, zoals suikerbieten of mais.

Hierdoor produceren bio-ethanol haarden geen rook en kunnen ze overal in huis geplaatst worden, zonder je zorgen te maken over de installatie van een afvoerkanaal!

Icon Fires haard
bio-ethanol haard

Voordelen van bio-ethanol

Een bio-ethanol haard biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere haarden en kachels. 

  • Het grootste voordeel van bio-ethanol haarden is dat er geen afvoerkanaal nodig is. De haard stoot geen rook, as of roet uit. Hierdoor kunnen deze haarden óveral geplaatst worden.
  • Bio-ethanol is een schone en milieuvriendelijke brandstof. Bij de verbranding komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet-schadelijke kooldioxide vrij.
  • De haarden zijn eenvoudig in gebruik. U hoeft enkel bio-ethanol bij te vullen, de haard (veilig) aan te steken en genieten maar!

Eenvoudig te installeren

Het installeren van een bio-ethanol haard is een stuk eenvoudiger dan het installeren een gas- of houthaard. Er is geen schoorsteen nodig, wat betekent dat je de haard op elke gewenste locatie in je huis kunt plaatsen.

Hierdoor kun je genieten van een haard in elke kamer die je wilt, zonder je te hoeven bekommeren om de kosten en moeite die gepaard gaan met de installatie van een schoorsteen.

Een bio-ethanol haard is ook een milieuvriendelijke optie, omdat het gebruik van bio-ethanol bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het is een hernieuwbare brandstof die niet alleen energie opwekt, maar ook CO₂-uitstoot die door de gebruikte biomassa is opgeslagen tijdens de groeifase.

Project Icon Fires Slim Line haard
Icon Fires Nero Wand haard Zwart

Betaalbare oplossing

De productie van bio-ethanol is niet afhankelijk van de prijzen van de wereldmarkt en is relatief betaalbaar. Hierdoor is het een perfecte optie voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier om hun huis te verwarmen voor een niet al te hoge prijs.

Een bio-ethanol haard is een veelzijdig en flexibel alternatief voor traditionele haarden. Het is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar biedt ook het comfort en de sfeer van een traditionele haard, zonder de nadelen die gepaard gaan met het gebruik van bijvoorbeeld hout. Als je op zoek bent naar een moderne en duurzame manier om je huis te verwarmen, dan is een bio-ethanol haard een uitstekende keuze.

Kenniscentrum

Ontdek meer over Icon Fires

Bezoek ons kenniscentrum en kom alles te weten over de bio-ethanolhaarden van Icon Fires

Hoe het werkt

De haarden van Icon Fires zijn zeer eenvoudig te bedienen. 

De voor en nadelen

Wat zijn de voor en nadelen van een bio-ethanol haard. 

Wat is Bio-Ethanol?

Bio-ethanol is een soort brandstof die wordt gemaakt van biomassa…