Kenniscentrum

Bio-ethanol: de voor- en nadelen

Wat zijn de voordelen en nadelen van een bio-ethanolhaard?

Een bio-ethanolhaard is een sfeervolle toevoeging aan uw interieur en kent veel toepassingsmogelijkheden. Het is niet voor niks dat veel interieurdesigners fan zijn van dit type haarden. Bio-ethanolhaarden zijn verkrijgbaar in verschillende strakke en sfeervolle designs en zijn vrijwel in elke ruimte te plaatsen aangezien ze geen rookkanaal nodig hebben. Naast deze voordelen kennen de haarden ook enkele nadelen. Hieronder zetten wij zowel de voor- als nadelen voor u op een rij.  

IconFires project buiten

Eenvoudig te vullen en te controleren

Het bijvullen van de Icon Fires haard is heel eenvoudig. Open de verbrandingskamer en vul deze met de vloeibare bio-ethanol brandstof. 

Het ontsteken van de haard doet u eenvoudig met een speciale aansteek tool. Dompel deze in het bio-ethanol, haal de tool er weer uit en steek het natte deel vervolgens aan. U kunt de haard nu aansteken door de brandende vlam in de verbrandingskamer te steken. 

Met onze uiterst efficiënte branders heeft u optimale controle op de warmteafgifte, vlamintensiteit en verbruik. Eigenschappen die exclusief beschikbaar zijn voor Icon Fires haarden.

Voordelen

bio-ethanol

Geen rook

Waarbij u met plaatsing van een gas- of houthaard rekening moet houden met een afvoerkanaal, bent u met een bio-ethanolhaard flexibel om de haard te installeren waar u maar wilt. De haard geeft namelijk geen rook en heeft daarom geen rookafvoerkanaal nodig. De haard is daarmee ook zeer geschikt in woningen waar geen gasaansluiting is en waar het niet mogelijk is om een rookkanaal te installeren zoals in een appartement.

Voeg luxe en sfeer toe aan uw interieur

Bio-ethanolhaarden hebben een strak design en geven een mooi vlammenspel. Omdat een bio-ethanolhaard niet afhankelijk is van een rookkanaal kunt u de haard plaatsen waar u maar wilt. Zo kunt u elke ruimte voorzien van luxe en sfeer. Van inzethaard tot doorkijkhaard, vrijstaande haard of hangende haard, alle opties zijn mogelijk. Voeg sfeer en gezelligheid toe in uw woonkamer. Of wat denkt u van een bio-ethanolhaard in uw badkamer of slaapkamer? Met een bio-ethanolhaard maakt u van uw badkamer en sfeervolle wellness resort of van uw slaapkamer een luxe hotelkamer.

Milieuvriendelijk

Bij de verbranding van bio-ethanol met een hoog zuiverheidsgehalte komt alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is daarmee een veilige, schone en milieuvriendelijke brandstof voor bio-ethanol haarden.

Eenvoudig

Een bio-ethanolhaard is, afhankelijk van het type haard, in het algemeen eenvoudig in gebruik. Wel zijn een aantal voorzorgsmaatregelen van belang die zorgen voor veilig gebruik van het toestel. Lees daarom altijd goed de gebruikshandleiding door voordat u de bio-ethanolhaard in gebruik neemt.

Geur

Bio-ethanolhaarden van mindere kwaliteit en die branden op goedkope bio-ethanol kunnen een specifieke geur afgeven. Sommige mensen vinden deze geur storend. Toch hoeft dit niet altijd een probleem te zijn. Sommige bio-ethanolhaarden maken bijvoorbeeld gebruik van een speciale verbrandingstechniek die de geur van bio-ethanol vele malen vermindert. Ook is er bio-ethanol verkrijgbaar waar een aangename geur aan toe is gevoegd. Deze geur maskeert de specifieke geur van bio-ethanol.

Gevaarlijk bij verkeerd gebruik en onveilige haard

Bio-ethanol is een licht ontvlambaar vloeistof. Wanneer u een onveilige bio-ethanolhaard gebruikt of een toestel verkeerd gebruikt, kunnen de haarden gevaarlijke situaties veroorzaken. Met enkele voorzorgsmaatregelen en kennis kunt u een betrouwbare bio-ethanolhaard toch veilig laten branden. Het beste kunt u zicht laten adviseren door een haardenspeciaalzaak.

Nadelen

Kenniscentrum

Ontdek meer over Icon Fires

Bezoek ons kenniscentrum en kom alles te weten over de bio-ethanolhaarden van Icon Fires

Hoe het werkt

De haarden van Icon Fires zijn zeer eenvoudig te bedienen. 

De voor en nadelen

Wat zijn de voor en nadelen van een bio-ethanol haard. 

Wat is Bio-Ethanol?

Bio-ethanol is een soort brandstof die wordt gemaakt van biomassa…