FAQ

Veelgestelde vragen

Frequently asked questions

Ontdek meer over Icon Fires

Nee, zolang u bio-ethanol veilig opslaat en voorzichtig gebruikt, is het niet gevaarlijk. Zorg er daarom voor dat u de veiligheidsinstructies leest en opvolgt.

Hoewel bio-ethanol haarden over het algemeen niet dezelfde warmte-output hebben als traditionele houtkachels of gashaarden, kunnen ze zeker bijdragen aan de verwarming van een ruimte, vooral in combinatie met andere verwarmingsbronnen.

De in de haard gebruikte brandstof is gedenatureerde ethanol, ook bekend als ethylalcohol, gedenatureerde alcohol of graanalcohol. Het is een biobrandstof die afkomstig is van planten als maïs, tarwe, gerst en suikerriet. Raadpleeg onze gebruiksaanwijzing voor de juiste benaming van de brandstof in uw land.

Gedenatureerde Ethanol is een hernieuwbare bron. Bij verbranding is er geen schadelijke uitstoot, dus het is zeer veilig voor het milieu en de mensen die het gebruiken.

Ethanol wordt in de verbrandingskamer gegoten en vervolgens in de haard geplaatst. Met een starter wordt de haard aangezet. Vervolgens kan men de brander regelen of uitschakelen door middel van een schuifmechanisme.

De vlam heeft aanvankelijk een blauwe kleur, en zal geleidelijk veranderen in een aantrekkelijke oranje/gele vlam, vergelijkbaar met een vlam van een houtvuur.

De duur van de vlam hangt af van de klimaatomstandigheden en de hoogte van de vlam. Deze duur wordt korter in een ruimte met meer luchtstroom. 1,5 liter kan tot 6 uur meegaan.

De CO2 die de open haard produceert wordt vergeleken met die van een kaars.

U kunt een prijsopgave op maat aanvragen via één van onze dealers. Neem contact op via het contactformulier of neem direct contact op met een dealer bij u in de buurt. Ga naar onze dealer pagina.

Nee, voor Icon Fires is geen schoorsteen nodig. Indien het toestel echter wordt gebruikt in een kleine ruimte waar minder dan 5,7 m3 luchtruimte beschikbaar is voor elke 1000 Btu per uur van het toestel (rekening houdend met de maximale branderinstelling), moet(en) de deur(en) naar de aangrenzende ruimte(n) open worden gehouden of moet een raam naar buiten ten minste 25,4 mm worden geopend om mogelijke ophoping van luchtverontreiniging binnenshuis te voorkomen. Gebruik het niet-geventileerde decoratieve toestel niet in een badkamer, een ruimte met slaapgelegenheid of een andere kleine ruimte.

De haarden van Icon Fires zijn eenvoudig te installeren en hebben geen afvoer nodig. De toestellen worden compleet en klaar voor installatie geleverd. Bekijk de video hoe u de haard kunt installeren hier.